„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 18. aprīlis
Ceturtdiena
Jadviga, Laura
+5.4 °C
apmācies

Latviešu biedrība nevēlas „iesūnot”

Šodien, 21. aprīlī, Daugavpils Latviešu biedrība svin savu simtgadi. Sagaidot šo nozīmīgo gada skaitli, laists klajā 1940. gadā iznākušās brošūras „Vienības nams” atkārtots izdevums, bet biedrības priekšsēdētāja Genovefa Barkovska grāmatā „Gadsimts atmiņu virpulī” apkopojusi Latviešu biedrības vēsturi. Ar viņu tiekamies dienā, kad grāmata vēl atrodas tipogrāfijā un norit gatavošanās jubilejai.

Šodien izskanēs svinīgais pasākums un koncerts, tiks pieminēta vēsture un teikti pateicības vārdi, bet jau nākamajā dienā biedrības dalībnieki kopā ar zemessargiem dosies talkot uz Garnizona kapiem, kur, pēc G. Barkovskas teiktā, jau simts gadus neviens nav kāju spēris, tāpēc darba būs daudz. Taču darba daudz iecerēts arī citās jomās, viena no tām ir iecere atsvaidzināt savas rindas ar jauniem spēkiem.

G. Barkovska atzīst, ka pašlaik biedrības galvenā funkcija ir organizēt lietderīgu brīvā laika pavadīšanu, dažādus kultūras pasākumus, talkas, ekskursijas un labdarības akcijas. Biedrība palīdz sagādāt grāmatas lauku bibliotēkām, jau trešo gadu vāc naudu, barību un citas noderīgas lietas dzīvnieku patversmei, bet kopā ar Latviešu kultūras centra senioru vokālo ansambli „Retro” sniedz koncertus veco ļaužu pansionātos. Viena no biedrības funkcijām esot rūpēties arī par latviešu valodas kopšanu. G. Barkovska atzīst, ka tieši biedrība savulaik panākusi, lai Daugavpilī tiktu palielināts latviešu valodas inspektoru skaits, kā arī rīkoja latviešu valodas bezmaksas kursus.

Visu rakstu lasiet 21. aprīļa numurā.

Komentāri

21.04.2017 18:52
Rita Täks no Igaunijas
Liels paldies par gramatu! Par darbu Latviešu biedriba! Novelu veselibu un energijas turpmakiem darbiem Latviešu laba. Rita,1966.g.DPI absolvente.