„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+2.9 °C
apmācies

Ceļmalas un stāvlaukumus piegružo par 100 tūkstošiem

„Latvijas autoceļu uzturētājs gadā tērē 100 000 eiro, lai savāktu un izvestu ceļu malās savāktos atkritumus Daugavpils un Ilūkstes novadā.

Lielajā talkā, kas notiks 22. aprīlī, vai krietni agrāk, ja to ļauj laika apstākļi, iesaistās arī valsts ceļu uzturētāji un pagastu pārvaldes, jo katru gadu autovadītāji piegružo ceļmalas. Vietējie iedzīvotāji vainu veļ uz tālbraucējiem un  pilsētniekiem. „Latgales Laiks” vaicāja, kā lai aptur šo sērgu piesārņot publisko telpu, kas ir mūsu valsts vizītkarte ciemiņiem, kuri lielākoties pārvietojas pa starptautiskām vai valsts nozīmes maģistrālēm. 

Daugavpils novadā pirms dažiem gadiem likvidēja autostāvvietu Ļubastes ceļa pievārtē pie valsts autoceļa Rīga-Daugavpils-Krāslava-Baltkrievijas robeža (Pāternieki), jo cilvēki izmeta ne tikai sadzīves atkritumus, bet arī celtniecības materiālus, katlus, mēbeles un apģērbu gan konteinerā, gan apkārt tam.

„Gan pagājušajā gadā, gan šogad autobraucēji piemēslo citu stāvlaukumu, kas atrodas pie Koša ezera Līksnas pagastā jau pieminētā valsts autoceļa 216,6. kilometrā. Gada pirmajos divos mēnešos konteinerus, kuru ietilpība ir 7 m3,  esam izveduši no šī stāvlaukuma jau 12 reizes. SIA „Jakubini”, ar kuru no 1. marta noslēgts līgums par atkritumu apsaimniekošanu Koša ezera stāvlaukumā, bija uzlikusi mazos konteinerus, taču tie momentā bija pilni. Tad 13. aprīlī pieteicām lielo konteineru no atkritumu apsaimniekošanas firmas, lai stāvlaukums būtu sakopts. Mēs plānojam konteinerus noņemt vispār un novietot tos gar starptautisko ceļu Daugavpils -- Baltkrievijas robeža (Silene) Skrudalienas pagastā, lai tālbraucēji mestu atkritumus tur, nevis ceļmalās. Savukārt ja Koša ezera stāvlaukumā veidosies stihiskas izgāztuves, mēs likvidēsim šo stāvlaukumu,” pastāstīja VAS „Latvijas valsts ceļi” Daugavpils nodaļas vadītājs Gunārs Hmeļņickis.

Visu rakstu lasiet 21. aprīļa numurā.