„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 18. aprīlis
Ceturtdiena
Jadviga, Laura
+4.7 °C
apmācies

Lauksaimnieki uzzināja, cik Eiropa maksās šogad

18. aprīlī Daugavpils novada lauksaimnieki pulcējās Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra Daugavpils nodaļā uz semināru par ES tiešo maksājumu saņemšanas nosacījumiem un citiem atbalsta pasākumiem 2017. gadā.

Zemnieki sūdzējās, ka, atverot bloka kartes elektroniskajā pieteikšanās sistēmā (EPS), platības ir samazinātas par 5-7 simtdaļām, tāpat viņi vaicāja, cik lielas platības var būt neapstrādātas, lai pašvaldības neuzrēķinātu divkāršu nekustamā īpašuma nodokli (NĪN).

Pēc LAD Dienvidlatgales reģionālās pārvaldes Kontroles un uzraudzības daļas vadītājas Natālijas Dektjarjovas novērotā, bieži vien satelīta fotogrāfijas apliecina, ka nelielas platības, kas iezīmētas bloka kartēs ES tiešo maksājumu atbalstam, tomēr nav apstrādātas vai arī bloka kartē ir kļūdas. Lai šādi pārpratumi nerastos, viņa mudina lauksaimniekus iesniegt prasību veikt platību fizisko kontroli. To var iesniegt katru gadu līdz 1. aprīlim. Tāpat N. Dektjarjova atgādina -- lai izvairītos no kļūdām, ērtāk ir pārkopēt pagājušā gada bloka karti un jau tur veikt labojumus platībās vai kultūru kodos. 

Visu rakstu lasiet 21. aprīļa numurā.