„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+10.2 °C
apmācies

Daugavpilī uzņemtā filma piedalīsies Kannu festivālā

Mākslas filma „Lēnprātīgā”, kuru režisors Sergejs Lozņica filmēja Daugavpilī un tās apkaimē, atlasīta dalībai Kannu filmu festivāla galvenajā konkursā.

S. Lozņicas filmēšanas grupa pagājušajā gadā vairākus mēnešus dzīvoja Daugavpilī. Augustā filmēšana notika pilsētā un Daugavpils cietoksnī,  tās epizodēs nofilmējušies vairāki vietējie iedzīvotāji. „Latgales Laiks” toreiz bija pirmais izdevums, kuru ielaida filmēšanas laukumā, lai pavērotu filmas uzņemšanu un parunātos ar filmēšanas grupas dalībniekiem.

Režisors apsolīja parādīt filmu Daugavpilī. „Lēnprātīgā” uzņemta pēc F. Dostojevska 1876. gadā uzrakstītā stāsta „Lēnprātīgā” motīviem, darbība notiek mūsdienās.

Sergeja Lozņicas filma „Lēnprātīgā” konkursa programmā sacentīsies ar Fransuā Ozona, Sofijas Kopolas, Andreja Zvjaginceva u. c. darbiem.

S. Lozņicas filma „Miglā”, kuru viņš uzņēma Daugavpils novadā 2013. gadā, Kannu festivālā saņēma Starptautiskās kinokritiķu federācijas FIPRESCI balvu.

Šogad Kannu festivāls notiks septiņdesmito reizi, tas risināsies no 17. līdz 28. maijam.