„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+10.7 °C
apmācies

Zemkopības ministram prasa sakārtot ceļus

16. martā Daugavpils novada domē viesojās zemkopības ministrs Jānis Dūklavs  un Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) ģenerāldirektors Māris Balodis, viņi tikās ar Latgales plānošanas reģiona pašvaldību vadītājiem un Valsts Vides dienesta (VVD) pārstāvjiem. Ministrs informēja par situāciju ar Āfrikas cūku mēri un putnu gripu, pastāstīja par ES atbalsta politiku lauksaimniekiem un citām nozares aktualitātēm, ka arī tika akcentēts grants ceļu sliktais stāvoklis.

Ministrs pajokoja, ka viņa vizītes Latgalē sakrītot ar kādas sērgas ienākšanu Latvijā. Iepriekš viņš te bija, sākoties cūku mērim, tagad uzmanības centrā ir putnu gripa. Cūku mēris vēl nav beidzies, taču, pateicoties drošības pasākumiem, izdevies ierobežot slimības izplatību. Daugavpils novadā jaunu uzliesmojumu nav bijis, arī mežā neviena slima mežacūka nav atrasta.

Sapulcē tika pasniegtas PVD pateicības par ieguldīto operatīvo darbu, aktīvu palīdzību un sadarbību Āfrikas cūku mēra apkarošanā un profilakses pasākumos. Pateicību saņēma Daugavpils novada domes priekšsēdētāja Janīna Jalinska, viņas vietnieks Arvīds Kucins, pašvaldības izpilddirektores vietnieks Aleksandrs Aizbalts, Laucesas pagasta pārvaldes vadītājs Andris Ķesteris un Vecsalienas pagasta pārvaldes ugunsdrošības tehniķis, mednieku kolektīva „Skrudaliena” vadītājs Valērijs Smarguns.

Eiropas Savienībā palikušas divas valstis – Latvija un Igaunija -, kuras vēl nav skārusi putnu gripa. Taču PVD informē iedzīvotājus, kā novērst sērgas izplatību, jo tā var šeit nonākt ar gājputniem. Ministrs teica, ka pagaidām nav paredzēts valsts atbalsts putnu gripas skartām saimniecībām, taču var piedalīties ES programmās un saņemt palīdzību biodrošības pasākumiem.

Visu rakstu lasiet 21. marta numurā.