„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+0.0 °C
neliels sniegs

Vienu ceļu remontē, otru - izdangā

Kārtējais palīgā sauciens par neizbraucamajiem grants ceļiem šoreiz izskanējis no Daugavpils novada Kalkūnes pagasta, kura iedzīvotāja Biruta Melentjeva iesūtījusi redakcijai fotogrāfijas ar dubļainu un pamatīgi izbraukātu ceļu, pa kuru ar vieglo automašīnu nevar izbraukt.

Dažus kilometrus garais pagasta ceļš iedzīvotājiem sagādājot raizes jau gadiem ilgi. Iepriekš to izbraukājušas meža vedēju smagās automašīnas, bet, kopš sākusies ceļa Daugavpils-Medumi rekonstrukcija, pa šo a posmu braukā ceļa būvnieku smagais transports, kas vadā smiltis.  

Biruta raksta, ka viņu ģimene dzīvo lauku viensētā „Jaunsaulieši”, ģimenē ir divi mazi bērni – 7 gadus vecais dēliņš jāvadā uz bērnudārzu, bet divus mēnešus vecā meitiņa regulāri jāved pie ārsta. Netālu no viņiem dzīvojot ģimene ar trīs mēnešus vecu bērnu, turpat blakus atrodas vasarnīcu kooperatīvs „Varavīksne” ar 72 mājiņām. Ceļa remontam SIA „Binders” ņem smiltis kādā privātā karjerā, ar kura īpašnieku noslēgts līgums. Smagsvara kravas automašīnas tā izbraukājot ceļu, ka vieglās pa to vairs nevar izbraukt, bet cita ceļa neesot.

13. martā ģimene tā arī nevarēja izbraukt no mājām, 15. martā būvniecības firma nogreiderējusi ceļu, nogrūžot dubļus grāvī, bet, tiklīdz smagās kravas mašīnas pa to nobrauca, tā ceļš atkal pārvērties dubļu jūrā. Iedzīvotāji nevarot tikt nedz uz darbu, nedz aizvest bērnus uz dārziņu vai pie ārsta.

Visu rakstu lasiet 21. marta numurā.