„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+1.8 °C
apmācies

Uz „Jāņupīti” brauc pēc Prezidenta picas

Lauku mājās ražotie un audzētie gardumi ir un būs lielā cieņā. Par to, verot durvis pircējiem, pārliecinās Krāslavas mājražotāju tirgus „Jāņupīte” dalībnieki.

Tur gandrīz vienmēr ir rindas pēc lauku maizes, siera, gaļas un zivju kūpinājumiem āboliem un medus. Tirgū iegriežas arī tie, kuri meklē dāvanas -- gleznas, rokdarbus, dekoratīvās sveces vai ziepes jubilāriem.

Krāslavietis Viktors Spiridovskis mājražotāji tirgu apmeklē katru nedēļu, lai nopirktu maizi, sieru, kūpinātu gaļu vai zivis. Saticis citus krāslaviešus, viņš reklamē mājražotāju produkciju. „Tāds tirgus ir vajadzīgs katrā pilsētā vai lielākā novada centrā, jo mājražotāju produkcija ir daudz kvalitatīvāka par veikalā piedāvāto. Man garšo viss, ko nopērku „Jāņupītē”,” Viktors uzsver „Latgales Laikam”.

Tirgū bieži iegriežas Krāslavas Svētā Ludviga katoļu baznīcas prāvests Eduards Voroneckis, kurš mājražotāju tirgum piešķīra bez atlīdzības draudzes telpas. „Mēs no bērnības zinām, ka mājās cepta maize vai kūpināta gaļa garšo īpaši un ka šo produktu kvalitāte ir ļoti laba. Es uzskatu, ka ir svētīgi atbalstīt mūsu pašu ražotājus,” saka prāvests.

Visu rakstu lasiet 21. februāra numurā.