„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+7.0 °C
apmācies

Medību suņi sacentās izstādē Demenē

Demenē, Medību suņu apmācību centrā 18. un 19. februārī notika šķirnes medību suņu izstāde un darba pārbaude-eksāmens mežacūku aplokā. Nopelnot balvas un tiesnešu ierakstus pasēs, suņi apliecināja, ka viņi ir savas šķirnes vērtīgākie pārstāvji un drīkst piedalīties medībās arī turpmāk. 

Izstādē, kas notika pirmajā dienā, visplašāk bija pārstāvētas Krievijas Eiropas laikas -- 17, tāpat 5 Rietumsibīrijas laikas, viens gludspalvainais taksis, viens gludspalvainais foksterjers un viens Latvijas dzinējs.

Rēzeknes novada mednieces Jekaterīnas Borisovskas-Cvetkovas medību partneris Krievijas Eiropas laika Lords saņēma gan vērtējumu „ļoti labi”, tātad viņam var būt pēcnācēji, gan arī kausu, jo šogad suns jau bija nokārtojis darba spēju eksāmenu. „Lords ir 1,2 gadus vecs, tomēr viņš mežā orientējas kā pieredzējis mednieks. Suns palīdzējis man nomedīt gan mežacūkas, gan stirnu bukus,” pastāstīja Jekaterīna.

Daugavpilietis Aleksandrs Saveļjevs tiesnešu vērtējumam bija atvedis 2,5 gadus veco gludspalvaino taksi Prohoru: „Suns ir universāls, palīdz uziet mežacūkas, pīles un bebrus. Pateicoties viņam, šosezon nomedījām arī aļņus un stirnu bukus.”   

Visu rakstu lasiet 24. februāra numurā.