„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+1.1 °C
neliels sniegs

Atkritumu izvešanas tarifa palielināšana ir gandrīz neizbēgama

Dabas resursu nodokļa dubulta pieauguma dēļ – no 12 līdz 25 eiro (tas palielināsies arī nākamajos gados), daudzas pašvaldības ir spiestas paaugstināt sadzīves atkritumu apsaimniekošanas tarifu. Visdrīzāk, no tā neizdosies izvairīties arī Daugavpilij.

Pašlaik pašvaldība rīko konkursu, kurā noteiks sadzīves atkritumu apkalpošanas operatoru Daugavpilī, paziņoja domes priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis: „Ja nesaņemsim adekvātu priekšlikumu, lai iedzīvotājiem nebūtu jāmaksā dārgāk, izskatīsim variantu, ka šī funkcija tiek uzticēta pašvaldības uzņēmumam, lai dome varētu pilnībā to kontrolēt. Nodoklis ir būtiski pieaudzis, tāpēc diezin vai izdosies izvairīties no tarifa palielināšanas. Nodokļa pieaugums nevar neietekmēt maksu par atkritumu izvešanu,” viņš teica.

Viens no dabas resursu nodokļa palielināšanas iemesliem ir Latvijas iedzīvotāju motivēšana šķirot atkritumus, tādējādi samazinot vides piesārņojuma līmeni.

Visu rakstu lasiet 21. februāra numurā.