„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+10.6 °C
neliels lietus

Jaunie lauksaimnieki mācās, lai piesaistītu ES finansējumu

Jaunajiem zemniekiem ir pieejams daudz bezmaksas mācību, tāpat viņiem ir uzlaboti nosacījumi daudzās lauksaimnieku atbalsta programmās.

Daugavpils Lauku centrā Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra Daugavpils birojā janvāra nogalē sākās un martā beigsies bezmaksas kursi „Bioloģiskā lauksaimniecība”, kuros piedalās arī Daugavpils novada Demenes pagasta jaunie lauksaimnieki Genrihs Kondratovičs un Alberts Garkajs.  Pēc kursu beigšanas viņi saņems sertifikātu, kas, kā uzsvēra zemnieki, ir svarīgs priekšnoteikums ES un valsts atbalsta programmu finansējuma piesaistīšanai.

G. Kondratovičs strādā graudkopībā trešo gadu, un viņš apsaimnieko jau 20 ha zemes. „Iepriekš par ES projekta naudu iegādājos tehniku. Toreiz ES atbalsts bija 60% no kopējām izmaksām. Šajā plānošanas periodā plānoju realizēt līdzīgu projektu, jo ir vajadzīgs jauns traktors. Ziemā esmu brīvāks, tāpēc eju kursos, lai būtu zinošāks un iegūtu vajadzīgos sertifikātus. Lektori ir zinoši, labprāt dalās ar vērtīgu pieredzi un analizē savas kļūdas. Man vēl ir pamatdarbs, tāpēc lauksaimniecība ir kā blakusnozare, tomēr plānoju dzīvot un strādāt laukos,” pastāstīja Genrihs.  

Visu rakstu lasiet 21. februāra numurā.

Komentāri

21.02.2017 00:07
I Mošans
Redzēju viņu Ilūkstes novada! Nu re drizi Ilūkstes dome ar 40% palīdzēs. Lauku centra vadītājs arī ir Ilūkstes domes deputāts ZZS, skaisti puiši strādā.