„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+3.8 °C
apmācies

Valsts simtgades piemineklim meklēs jaunas idejas

Daugavpils biedrība „Latvijai - 100” ir atteikusies no ieceres būvēt pilsētas centrā vides objektu „Saules”, jo tā izmaksas ir pārāk dārgas.

Jau rakstījām iepriekš, ka biedrības „Latvijai - 100” izsludinātajā konkursā ar balsu vairākumu paši iedzīvotāji no 9 iesniegtajiem darbiem izvēlējās metu „Saules”, kurš gan īsti neatbilda pieminekļa statusam un tika atzīts par vides objektu, jo tā virszemes daļa bija iecerēta vismaz četru stāvu ēkas augstumā, bet pazemes telpās bija ieplānots muzejs. 

Biedrības vadītāja Genovefa Barkovska atzīst, ka šīs ieceres būvprojekts vien izmaksātu 270 000 eiro, kas ir 15% no pašas būvniecības izmaksām. Viņa lēš, ka ieceres īstenošanai vajadzētu 3 līdz 4 miljonus eiro. Tik lielu summu saziedot noteikti neizdosies, arī Daugavpils pilsētas un novada pašvaldība līdzfinansēt šādu projektu nevarēs atļauties.

Visu rakstu lasiet 17. februāra numurā.