„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+12.9 °C
apmācies

Raimonds Vējonis: „Latgale vienmēr būs Latvijas zvaigznājā”

Latvijas Valsts prezidents Raimonds Vējonis agrāk vairākkārt bijis Daugavpilī, strādājot aizsardzības un reģionālās attīstības ministra amatā, tāpēc pilsētas specifika viņam labi pazīstama. Reģionālās vizītes programma bija ļoti bagātīga, dienas laikā valsts vadītājs tikās ar domes vadību un deputātiem, bērniem un skolotājiem, studentiem un pasniedzējiem, pensionāriem, uzņēmējiem un mazākumtautību pārstāvjiem. Arī Ivetai Vējonei bija plaša vizīšu programma.

Uzrunājot Krievu vidusskolas – liceja audzēkņus, R. Vējonis atzīmēja, ka dzīvot Daugavpilī un Latgalē – tā ir liela atbildība, jo šeit viesi no citām valstīm gūst pirmo iespaidu par valsti. Skolēni nemulsa, uzdodot jautājumus par Latvijas nākotni, tās drošību un īpašībām, kādām jāpiemīt valsts vadītājam.

Tiekoties ar vietējiem uzņēmējiem AS „Latgales piens”, tika apspriesta Latgales speciālās ekonomiskās zonas tēma. R. Vējonis atzīmēja, ka, sakarā ar pašvaldību vēlēšanu tuvošanos, ir svarīgi nenobīdīt otrajā plānā reģiona attīstību un iedzīvotājiem svarīgu jautājumu risināšanu, pirmām kārtām, jaunu darba vietu radīšanu un stabilas darba algas nodrošināšanu. Kā vienu no veiksmīgiem piemēriem jauno speciālistu iesaistīšanā darba tirgū un viņu dzīves stimulēšanā Latvijā viņš minēja uzņēmēju sadarbību ar profesionālajām izglītības iestādēm. Par to, ka tas dod rezultātus, R. Vējonis varēja pārliecināties Daugavpils Būvniecības tehnikumā, kur studenti jau mācību laikā iziet praksi uzņēmumos un atrod savus darba devējus. Tikpat perspektīva var būt biznesa un augstskolu sadarbība, piemēram, ar Daugavpils Universitātes Dabaszinātņu un tehnoloģiju institūtu, kuru prezidents apmeklēja. Pēc viņa teiktā, jālikvidē birokrātiskie šķēršļi un jāveido stabila nodokļu politika. „Mums ir svarīgs ne tikai ārējās un iekšējās, bet arī ekonomiskās drošības jautājums. Latvijas, tāpat kā Eiropas un pasaules ekonomikā vērojama stagnācija, mums ir daudz arī citu problēmu,” teica prezidents. Viņš atzīmēja, ka ir pret pievienotās vērtības nodokļa paaugstināšanu.

Visu rakstu lasiet 20. janvāra numurā.