„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 18. aprīlis
Ceturtdiena
Jadviga, Laura
+9.4 °C
daļēji mākoņains

Jersikas un Nīcgales skolai rūp bērnu zināšanas

Divas skolas Jersikas pamatskola un Nīcgales sākumskola atrodas
kaimiņos. Šo skolu direktores Inese Jaunušāne un Biruta Mukāne sarunā
„Latgales Laikam” uzsvēra, ka viņas uz kaimiņu skolu skatās nevis kā uz
konkurenti, bet gan kā uz bērnu zināšanu un garīguma kalvi.

Jersikas pamatskolas direktore Inese Jaunušāne uzskata, ka viņiem ir paveicies, jo tā ir piepilsētas skola. Bērnus uz Jersiku labprāt ved daži līvānieši, kuri sakot, ka šeit vērtīga ir ģimeniskā atmosfēra un cieņa pret katru bērnu. Savukārt skolas internāts ar 20 vietām ir liels atbalsts tiem skolēniem, kuru vecāki strādā Līvānos maiņas darbu vai līdz vēlam vakaram. Turklāt trūcīgo un maznodrošināto bērnu uzturēšanos internātā finansē novada pašvaldība. Skolēnu autobuss var izvadāt visus audzēkņus, lai gan maršruts ir ļoti plašs, sākot ar Nīcgali un beidzot ar Līvāniem.

Jersikas skolas ieguvums ir Preiļu un Līvānu skolotāji, kuri turp brauc 1vai 2 dienas, lai vadītu ģeogrāfijas, ķīmijas, mūzikas un informātikas stundas, un ceļa izdevumus sedz no savas kabatas. Arī pati direktore jau 35 gadus uz darbu brauc no Līvāniem. Saskaņā ar jauno darba samaksas reformu Jersikas skolotāju algas ir pieauguša par 3 -- 20 eiro. Tikmēr Līvānu novada pašvaldība apmaksā sociālā pedagoga, psihologa, direktora vietnieka un direktora darbu.

Visu rakstu lasiet 20. janvāra numurā.