„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+13.6 °C
apmācies

Izsludināts jaunas tramvaja līnijas būvniecības konkurss

Uzņēmums „Daugavpils satiksme” izsludinājis konkursu jaunas tramvaja līnijas būvniecībai Vecstropos.

Trešā maršruta tramvaja līnijas pagarināšanas projektu plānots īstenot no 2017.—2018. gadam. Šī būvniecība būs daļa no lielā projekta, kurā paredzēts iegādāties jaunus tramvaja vagonus un renovēt sliedes. Līnijas būvniecības sabiedriskā apspriešana jau ir notikusi, lielākā daļa daugavpiliešu atbalstīja šo iniciatīvu, jo tas ļaus viņiem daudz ērtāk nokļūt Daugavpils reģionālajā slimnīcā.

Plānots, ka tramvaja līnija no krustojuma ar Vasarnīcu ielu turpināsies pa 18. novembra ielu līdz krustojumam ar Veselības ielu Neredzīgo biedrības mikrorajonā, nogriezīsies pa to un turpināsies līdz DRS, no kuries atkal pagriezīsies un savienosies ar jau esošo līniju. Sliežu posmu gar Stropu mežu no krustojuma ar 18. novembra ielu līdz krustojumam ar ceļu uz DRS pēc būvniecības izmantos tikai tad, kad estrādē notiks pasākumi vai arī nepieciešamības gadījumā.

Projekta kopējās izmaksas – 15 855 447 eiro.

Pašlaik tiek vērtēti vēl viena Stropu objekta piedāvājumi – promenādes būvniecības konkursam pieteikumus ir iesnieguši 12 pretendenti.