„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+12.9 °C
nedaudz mākoņains

Daugavpils reģionālā slimnīca kļuvusi par pētniecības klīnisko bāzi

Daugavpils reģionālā slimnīca vienmēr bijusi vieta, kur jaunajiem mediķiem smelties darba pieredzi, bet tagad tā oficiāli kļuvusi par Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) jauno speciālistu kalvi. 25. novembrī blakus izkārtnei ar slimnīcas nosaukumu tika svinīgi atklāta vēl viena - „Rīgas Stradiņa universitātes studiju un pētniecības klīniskā bāze”, kas liecina par slimnīcas sadarbību ar RSU, kura nesen kļuvusi par slimnīcas līdzdibinātāju.   

Pasākumā piedalījās visi slimnīcas dibinātāji, kuru vārdā Daugavpils domes priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis atzina minēto projektu par ļoti perspektīvu un vērtīgu.

Pašvaldība ar RSU jau divus gadus sadarbojas rezidentu sagatavošanā, nodrošinot viņiem stipendijas un dzīvesvietu. Šī sadarbība devusi redzējumu par tālāko soli, tāpēc augstskola kļuva par vienu no slimnīcas līdzīpašniekiem.

Slimnīcas vadītājs Reinis Joksts šo sadarbību nosauca par slimnīcas turpmākās pastāvēšanas garantu un uzsvēra, ka galvenokārt ieguvēji būs pacienti, kuriem būs iespēja saņemt kvalitatīvus medicīnas pakalpojumus. Arī medicīnas darbiniekiem paveras lielākas iespējas izglītoties. Viņš atzina, ka mediķiem jāmācās visu mūžu, jāveic resertifikācija. Slimnīca var iegādāties jaunākās tehnoloģijas, taču ļoti svarīgi, lai būtu, kas ar tām strādā.  

RSU rektors Jānis Gardovskis atzīst, ka Daugavpils reģionālā slimnīca kļuvusi par universitātes klīnisko slimnīcu. Pēc viņa teiktā, šāds veidojums ir unikāls, jo universitāte kļuvusi par līdzīpašnieci vienai no lielākajām slimnīcām, uzsākot universitātes slimnīcu tradīciju Latvijā. Pēc rektora teiktā, studiju un pētniecības klīniskā bāze ir vieta, kur medicīnas studenti, rezidenti, jaunie ārsti un veselības speciālisti iziet apmācību, tiek veikti pētījumi. Pašlaik slimnīcā tiek īstenots medmāsu izglītošanas process, proti, uz vietas ir gan teorija, gan prakse. Turklāt mūsdienu tehnoloģijas ļauj rīkot arī telekonferences.

Visu rakstu lasiet 2. decembra numurā.