„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+10.2 °C
apmācies

Labi cilvēki un lūgšanas dod spēkus cīņā ar slimību

Arī „Latgales Laika” lasītāji šī gada vasarā ziedoja līdzekļus Vecsalienas pagasta iedzīvotāja Jurija Bērziņa ārstēšanai. Gada sākumā viņam diagnosticēja ādas vēzi. Tagad, tuvojoties Ziemassvētkiem, Jurija sieva Jevgeņija sirsnīgi pateicas visiem, kuri nepalika vienaldzīgi pret viņu nelaimi, -- radiniekiem, draugiem, kaimiņiem un pavisam svešiem cilvēkiem. Līdzekļi pašlaik netiek vākti, jo ģimene tiek galā ar slimību saviem spēkiem.

Jurijs pirms divdesmit gadiem pārcēlās no Daugavpils uz laukiem, lai saimniekotu sava vectēva mājā un koptu viņa zemi. Šeit viņš iepazinās ar Jevgeņiju, šeit piedzima viņu bērni – meita Vija pašlaik mācās Daugavpils Poļu valsts ģimnāzijas 11. klasē, bet dēls Jānis, kurš jau pabeidzis Salienas vidusskolu, tagad ir mātes galvenais palīgs. Jevgeņija stāsta, ka sākumā ģimenei gluži saprotamu iemeslu dēļ bija grūti aptvert un pieņemt notikušo, kas dzīvi sadalīja divās daļās – „pirms” un „pēc”. To nekādi nav iespējams ieplānot un tam sagatavoties. Bet, uzzinājuši Jurija diagnozi, viņi  saņēmās un nekavējoties sāka rīkoties.

Jevgeņija saka, ka tagad jau ir grūti izvērtēt, vai ārstu lēmums – veikt Jurijam steidzamu operāciju, bija pareizs, jo veidojumu ādā izoperēja, bet tad uzradās otrs, un arī tas tika izņemts. Sākumā nekas neliecināja par draudiem – reiz nejauši tika aizķerta neliela kārpiņa, kura sāka augt un sāpēt. Nācās vērsties pie mediķiem, kuri noteica diagnozi – ļaundabīgs audzējs.

Visu rakstu lasiet 29. novembra numurā.