„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+6.4 °C
apmācies

Notiek sarunas par dzīvnieku kapsētas ierīkošanu

Izbalējuši mākslīgie ziedi, neliels akmens ir iekaltiem datumiem, dažreiz iegravēts arī attēls – tā izskatās mājas mīluļu kapsētas. Šādus kapiņus var atrast gandrīz katrā mežā Daugavpils „guļamrajonu” tuvumā.  

Daudziem ir grūti vienkārši aprakt savu mīluli, kurš gadiem ilgi priecējis ar savu klātbūtni, tāpēc cilvēki cenšas labiekārtot sava mīļdzīvnieka pēdējo mājvietu.

Kāds zina par šādām kapsētām, citi par tām uzzina no paziņām un ved uz turieni savus mīluļus. Vairākums cilvēku saprot, ka tā ir nelegāla vieta, bet vienkārši aprakt dzīvnieka ķermeni kaut kur mežā neļauj emocijas un stipra pieķeršanās sunim vai kaķim.

Latvijā ir trīs oficiālas mājdzīvnieku kapsētas. Neviena no tām neatrodas Latgalē, bet nākamajā gadā, iespējams, Daugavpils apkaimē būs divas šādas kapsētas.

Dzīvnieku ķermeņu utilizācijas pakalpojumus piedāvā vetārsti – beigtos dzīvniekus viņi aizved uz krematoriju. Ir pakalpojums, ka mīluļa pelnus atvedīs atsevišķā trauciņā. No aptaujātajiem, kuri ir saskārušies ar šādu problēmu, visi atsakās no šīs procedūras – tā ir dārga (izmaksas var sasniegt līdz 100 eiro). Otrkārt, emocionālā pieķeršanās neļauj sadedzināt mīluli, treškārt, kur ir garantija, ka trauciņā būs tieši tava Mura vai Dukša pelni.

Visu rakstu lasiet 21. oktobra numurā.