„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+7.9 °C
apmācies

Nīcgaliešus uztrauc ūdens kvalitāte un ielu remonts

13. oktobris bija vairāku Daugavpils novada domes deputātu pieņemšanas diena Nīcgales ciemā. Vējš pūta tā, ka iedzīvotāji pārsvarā sēdēja mājās, tomēr dažus nīcgaliešus izdevās sastapt uz ielas un veikalā.

Pie daudzdzīvokļu mājām sastaptās pensionāres Erna Cibuļska un Veronika Šalkovska stāstīja, ka šajos mājokļos krāna ūdens rada nogulsnes tējkannā. Nīcgales pagasta pārvaldes Dzīvokļu un komunālās saimniecības dienesta vadītājs Juris Kokars, kurš bija klāt iedzīvotāju un deputātu sarunā, informēja, ka ūdens atdzelžošanas iekārtas ir būvētas vēl padomju laikā, tomēr pārvalde un iekārtu uzraugošais operators dara visu, lai ūdens būtu labs. „Nesen izskalojām visas centrālās apgādes caurules gan mājās, gan iestādēs, oktobra sākumā ir veiktas ūdens analīzes, un tas atbilstot visām normām. Esam nomainījuši arī operatoru, kas apkalpo iekārtas. Ceram, ka ar ūdeni viss būs kārtībā,” teica J. Kokars.

Nīcgaliešus arī uztrauc, ka katrā ielā labākajā gadījumā deg viena laterna un šogad nesaremontēja Skolas ielu. Pēc J. Kokara teiktā, Daugavpils novada dome Skolas ielas remontam ieplānoto naudu novirzījusi citiem ceļiem. „Cerams, ka Skolas ielu remontēs nākamgad. Savukārt ielu apgaismojuma ierīkošana ir ļoti dārgs projekts,” sacīja J. Kokars.

Vaicāti, vai nīcgalieši ir informēti, ka no šī gada siltumu Nīcgales ciemā ražo SIA „Naujenes pakalpojumu serviss” (NPK) un ka mājokļos ir uzstādīts siltumskaitītājs bez siltummezgla, viņi pastāstīja, ka notikusi sapulce, kurā piedalījās pagasta pārvaldes un NPK darbinieki. „Mums sacīja, ka maksāsim pa vecam. Man dzīvoklī ir silti, plus 20 grādi. Esmu apmierināta,” teica E. Cibuļska.

Visu rakstu lasiet 21. oktobra numurā.