„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+6.3 °C
apmācies

Māksliniekus iedvesmoja jūra, debesis un varavīksne

Pagājušās nedēļas nogalē Daugavpilī tika atklātas vairākas ievērības cienīgas izstādes. Pēc vasaras pārtraukuma ar jauniem spēkiem kārtējo sezonu sāka Māla mākslas centrs, kur par godu sestajai gadskārtai kopš tā atklāšanas apskatāmi tautas studijas „Latgale” un Daugavpils reģiona mākslinieku asociācijas darbi. Savukārt Marka Rotko mākslas centrā atklāta vērienīga Rotko laikabiedra Tadeuša Lapinska ekspozīcija un III starptautiskā tekstilmākslas simpozija dalībnieku darbu izstāde.

Keramiķi un mākslinieki savu kopīgo izstādi nosaukuši „Starp jūru un debesīm”, tās vadmotīvs – gaišzilā krāsa un tās toņi. Jūras tēmai veltīti daudzi dažādu keramikas stilu darbi, to daudzveidība apliecina, ka māls ir unikāls materiāls. Izstādē ir gan jūras akmentiņi, gan kuģi, gan jūru un okeānu iemītnieki. Viena no darbu autorēm Ilona Šauša un horeogrāfs Dmitrijs Aristovs sarūpēja apmeklētājiem pārsteigumu – nodejoja kaismīgu Argentīnas tango. Izstāde būs atvērta līdz 27. novembrim.