„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+6.5 °C
apmācies

Cietoksnī piedāvās Latvijas armijai veltītu ekskursiju

Tuvojas novembris un valsts svētku nedēļa, tāpēc Daugavpils cietokšņa Kultūras un informācijas centrs visiem interesentiem tiek piedāvāta jauna tematiska ekskursija „Esmu tikai kareivis…”.

Tā veltīta Latvijas starpkaru posmam (1920.--1940. g.) cietoksnī, laikam, kad šeit dienēja 4. Zemgales divīzija, kuras sastāvā bija trīs kājnieku pulki, kā arī Artilērijas pulks. Diezgan maz cilvēku zina, ka tas ir bijis arī sabiedriski ļoti aktīvs laiks: vairāki lieli pasākumi, Valsts prezidentu viesošanās, Virsnieku kluba balles, Dāmu komitejas darbība, koncerti baznīcā un vēl daudzas interesantas aktivitātes.  

Pirmā ekskursija latviešu un krievu valodā notiks 12. novembrī. Tās būs bezmaksas visiem interesentiem, tāpēc vēlams pieteikties jau iepriekš. Paredzēts, ka katrā grupā būs 40 cilvēki. Ekskursijas beigās organizatori sola jauku pārsteigumu.

Vēlāk ekskursijas notiks pēc pieprasījuma.

Pieteikties bezmaksas ekskursijai var līdz 10. novembrim pa tālruņiem 65424043 un 28686331.