„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+7.9 °C
apmācies

Laukos saimnieko jau četrās paaudzēs

Daugavpils novada dome zemnieku ballē 14. septembrī sveica konkursa „Saimnieks 2016” laureātus.

Šoreiz vērtēšanas komisija lielu vērību veltīja ne tikai konkursa nolikumā uzsvērtajiem kritērijiem, bet arī saimniekošanas un ģimeniskām tradīcijām. Tieši tāpēc pirmo reizi zemnieku ballē piedalījās arī bērni, proti, Sandra un Arvīds Mošāni un Margarita un Aigars Kukļi ieradās kopā ar bērniem, tāpat arī saimniekošanas laukos aizsācēji Elvīra un Valentīns Kukļi. Lielā saime bija godalgota ar balvu „Ģimene lauku sētā”. „Mēs saimniekojam četrās paaudzēs. Katram ir jāpadara konkrēts darbs. Strādājam, strīdamies, salīgstam, svinam svētdienas un svētkus, visa kā ir gana,” pastāstīja Elvīra. Valentīns piebilda, lai laukos vecie ļaujot saimniekot jaunajiem. 

Ģimeņu sadarbību uztur arī balvu „Gada lauku saimniecība gaļas lopkopībā” un „Gada lauku saimniecība graudkopībā” laureāti māsa Anna Tenisa, a/s „Latgales bekons” īpašniece, un brālis Aleksandrs Harlamovs, uzņēmuma „Agraris” vadītājs, kas attīsta Višķu pagastā cūkkopību un graudkopību. „Mēs pirms vairākiem gadiem sākām ieviest pasākumus pret cūku mēri, turklāt lopbarībā izmantojam tikai vietējos graudus. Mums ir labs kolektīvs, tāpēc uzņēmums strādā stabili. „Latgales bekons” gan audzē cūkas (6500 galvas), gan pārstrādā gaļas produkciju. Ceru, ka jau šogad  atvērsim jauno pārstrādes cehu,” teica A. Tenisa. Arī A. Harlamovs atzina, ka „Latgales bekons” ir vislabākais partneris, jo nopērk gandrīz visus „Agraris” saražotos graudus.

Visu rakstu lasiet 18. oktobra numurā.