„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+2.0 °C
apmācies

Uzvaru gūst nevis ar pātagu, bet uzticēšanos

24. septembrī Robežniekos notika ikgadējās zirgu rikšošanas sacensības, kurās par Krāslavas novada kausu cīnījās braucēji no visas Latgales. Šogad pirmo reizi šajās sacīkstēs tika izcīnīti arī divi „Latgales Laiks” kausi, par kuriem sacentās tieši Latgales rikšotāji.

Sacensību diena sākās ar piedzīvojumiem. Robežnieku zirgu audzētāja Josifa Mančinska audzēkne – nebēdne Rūsiņa aizlaidās no sacensību norises vietas un auļos devās uz netālu esošajām mājām. Ieturējusi maltīti, ķēve atgriezās starta vietā.

No saimniekiem sacensību vietā aizmuka arī Kamerūnas šķirnes āzis, kuru zemnieku saimniecības „Viesturi” saimniece Ērika Gabrusāne bija sarūpējusi kā  skatītāju loterijas galveno laimestu. Spītniekam pa pēdām devās vietējais puisis Artūrs Jermolajevs, kuram pēc ilgāka laika izdevās āzi sadzīt rokā. Interesanti, ka vēlāk loterijas izskaņā tieši Artūrs izvilka laimīgo lozi un aizveda jauno āzīti uz savu vecāku saimniecību.

Jāatzīst, ka sacīkstes šoreiz pirmo reizi notika daudz garākā distancē – 2400 m iepriekšējo 1600 m vietā, tāpēc tas bija izaicinājums gan braucējiem, gan rikšotājiem. Piecos braucienos, startējot ar Amerikas, Krievijas un Francijas rikšotājiem, tika noteikti ātrākie dalībnieki. Šajos braucienos uzvarētāju kausu ieguva Robežnieku pagasta braucēja Tatjana Stagita ar ASV rikšotāju Cheroke (3,37), Gulbenes novada braucējas Inese Berga ar Francijas rikšotāju Atonas (3,27) un Līna Berga ar ASV rikšotāju Taris Augustinu (3,26), bet Ciblas novada braucēja Sandra Soikāne guva uzvaru divos braucienos - ar Krievijas rikšotāju Power Lady (3,50) un ASV rikšotāju Sarmatu (3,49).

Finālā par Krāslavas novada kausu 1600 m garā distancē sacentās seši braucēji no bijušā Krāslavas rajona – Dagdas novada braucēji Jānis Ruskulis ar Krievijas rikšotāju Idille un Tatjana Avdejonoka ar Krievijas rikšotāju Ikaras, Robežnieku braucējas Tatjana Stagita ar ASV rikšotāju Cheroke, Jekaterina Mančinska ar ASV rikšotāju Business Traveler, Evelīna Koļeda ar ASV rikšotāju Delot Tooma un Marisela Jeromenoka ar ASV rikšotāju Rukkilill.

Visu rakstu lasiet 27. septembra numurā.

Komentāri

27.09.2016 12:21
Lizuma pagasts
Paldies par lielisko fotoreportāžu!