„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 27. aprīlis
Sestdiena
Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle
+3.7 °C
skaidrs laiks

Gan vasaras koncertzāle, gan brīvdabas estrāde pilsētai ir vienlīdz svarīga

Maija sākumā Daugavpils domes kultūrvides darba grupa sapulcējās uz sēdi, lai apspriestu jautājumu – kur un kas pilsētā jāuzbūvē, lai varētu rīkot brīvdabas koncertus un pasākumus. Vasara pagājusi, bet vezums tā arī nav izkustējies no vietas.

Maija diskusijas dalībnieku viedokļi dalījās – vieni piedāvāja būvēt Oskara Stroka vasaras koncertzāli Centrālajā parkā, vietā, kur kādreiz atradās karuseļi, savukārt citi aizstāvēja estrādes celtniecības ideju cietokšņa 6. bastionā, kur tā kādreiz jau ir bijusi. Bija arī citi varianti – būvēt objektus gan parkā, gan cietoksnī, vai arī savest kārtībā jau esošo objektu – Stropu estrādi.

Koncertzāles celtniecības ideju Centrālajā parkā aizstāvēja darba grupas vadītājs, domes deputāts un S. Broka mūzikas vidusskolas direktors Aivars Broks un pilsētas galvenā mākslinieka vietniece Līga Čible. Savukārt dizaina un mākslas skolas direktore Inguna Kokina, cietokšņa pārvaldnieks Jānis Ostrovskis un kluba „Artilērijas pagrabi” vadītājs Andrejs Faibuševičs atbalstīja cietokšņa estrādes ideju. Viņi iebilda pret būvniecību parkā, jo šeit radīsies problēmas ar piebraucamajiem ceļiem un stāvvietām, turklāt pavisam tuvu atrodas dzelzceļš, kur kursē preču vilcieni. Latviešu kultūras centra direktore Regīna Osmane un pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks Jānis Dukšinskis sliecas atbalstīt Stropu attīstību, bet tā, lai vienlaikus kaut kas tiktu būvēts arī pilsētā. Visiem ir daudz pārliecinošu argumentu sava viedokļa aizstāvēšanai, bet rezultātā visu ideju īstenošanai ir viena problēma – nauda. Skaidrs ir viens – Latvijas otrajā lielākajā pilsētā noteikti ir kaut kas jābūvē, jo kvalitatīva vasaras koncertzāle vai estrāde piesaistīs tūristus, veicinās infrastruktūras attīstību un bagātinās pilsētas kultūras dzīvi.

Visu rakstu lasiet 27. septembra numurā.