„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+10.7 °C
apmācies

Opozīcija izteiks neuzticību Ilūkstes novada domes vadībai

Opozīcijas deputāti ir saņēmuši KNAB atzinumu par Ilūkstes novada domes vadības pārkāpumiem pašvaldības iepirkuma procedūrās, tāpēc pieprasījuši sasaukt ārkārtas domes sēdi, lai izteiktu neuzticību domes priekšsēdētājam Stefanam Rāznam un viņa vietniekam Maiguram Krievānam.

KNAB atzinumā teikts, ka gan S. Rāznam, gan M. Krievānam bija uzlikti naudas sodi par likumpārkāpumiem pašvaldības kurināmā un degvielas iepirkumos. Opozīcijas deputāti Kristaps Averjanovs (Vienotība), Andis Ķīsis un Ilvars Ķīsis (Vienoti Latvijai), pamatojoties uz šo atzinumu, uzskata, ka domes vadītāji ir rupji pārkāpuši likumus, tāpēc rosina pieņemt lēmumu par neuzticību domes vadībai.

 „Latgales Laiks” novada pašvaldībā uzzināja, ka saskaņā ar likumdošanu ārkārtas sēdi var sasaukt divu nedēļu laikā pēc iesnieguma saņemšanas. Jaunnedēļ notiks kārtējā domes sēde, tāpēc ārkārtas sēde netiks sasaukta. Opozīcijas deputātu iesniegums vispirms tiks skatīts komitejās 26. septembrī, pēc tam domes sēdē 29. septembrī.