„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 17. aprīlis
Trešdiena
Rūdis, Rūdolfs, Viviāna
+3.7 °C
apmācies

Cenšas atrast speciālistus, piedāvājot stipendijas

„Nevarētu teikt, ka bez šīs stipendijas es nebūtu pabeidzis studijas, bet šī nauda man ļoti palīdzēja. Vispirms jau samaksāt par kopmītni un segt citus izdevumus. Īpaši tad, kad strauji paaugstināja maksu par kopmītni no 14 līdz 50 latiem,” par savu pašvaldības stipendijas saņemšanas pieredzi stāsta Jānis Sondors. Studijas Rīgas Stradiņa universitātē viņam sen aiz muguras. Atgriezies dzimtajos Līvānos, Jānis divus gadus nostrādāja slimnīcā, pēc tam atvēra savu fizioterapijas praksi.

Daudzas pašvaldības meklē variantus, lai piesaistītu jaunos speciālistus, kuri pēc studijām pārsvarā  paliek Rīgā. Dažas ir nolēmušas patstāvīgi risināt problēmas, piedāvājot topošajiem speciālistiem stipendijas.

Jau aptuveni trīs gadus Daugavpilī cenšas piesaistīt ārstus reģionālajai slimnīcai.Pašlaik pašvaldības atbalstu saņem 16 rezidenti, savukārt ar 14 rezidentiem slimnīca ir noslēgusi vienošanos, pastāstīja Daugavpils reģionālās slimnīcas (DRS) valdes priekšsēdētājs Reinis Joksts.Pilsēta sniedz atbalstu, apmaksājot rezidentūru – aptuveni 3000 eiro gadā, ja pēc medicīnas augstskolas absolvēšanas jaunietis nav iekļuvis budžeta grupā, kā arī  220 eiro stipendiju mācību laikā.  

Visu rakstu lasiet 23. septembra numurā.