„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+6.3 °C
apmācies

Mūzika skan arī no „dzelzs” sirds

„Ir grūti turēt dūri cietu, kad izsīkst cerības gars, un spert soli, lai tālāk ietu, jo pagātnes vējā bij’ savādāk,” dzied grupas „Wild Detroit Gang” līderis, vokālists un ģitārists Jānis Drēģeris dziesmā „Pagātnes vējā”, kas nesen izvirzīta Latvijas Radio raidījuma „Muzikālā banka” dziesmu topam.

Lai gan grupai ir gana amerikānisks nosaukums, tā dzimusi tepat Latgalē pirms pāris gadiem un ātri vien uzņem apgriezienus. Gan Jānis Drēģeris, gan soloģitārists Gunārs Cauņa nāk no Krāslavas. Abi kopā sākuši muzicēt, vēl mācoties Krāslavas Valsts ģimnāzijā, pabeiguši Krāslavas mūzikas skolu, tālāk katrs gājis savu ceļu - Jānim Krāslavā bija izveidota sava grupa „Stage diver”, Gunārs spēlēja Rīgā. Kādā brīdī abi atkal satikās, liktenis savedis ar daugavpilieti Tatjanu Nizjuļko, kura spēlē arī „Laimas muzykantos”. Puiši viņu dēvē par basa lēdiju un četru stīgu pavēlnieci. Vienīgi bundzinieks Kaupo Ouzurakis ir rīdzinieks.

Jānis atzīst, ka viss sanācis gluži negaidīti, arī Napoleona plānu sākotnēji nebijis. Pirmais koncerts notika klubā „Artilērijas pagrabi” Daugavpilī pirms diviem gadiem, ko jaunieši uzskata par savas grupas īsto dzimšanu. Tālāk sekoja cītīgs darbs, rakstītas dziesmas angļu un latviešu valodā. Sekoja koncerts pēc koncerta. Sapratuši, ka izdevies nolasīt īsto sastāvu un pie tā arī palikuši, cenšoties attīstīt savu darbību tālāk. Tad nākusi īsta veiksme – sadarbība ar „Līvu „ leģendu Aināru Virgu. 

Jānis stāsta, ka pērn grupa par sevi gluži labu iespaidu atstāja mūzikas un mākslas festivālā „Bildes” jauno grupu un jau pieredzējušo mākslinieku kopkoncertā, kur viņiem pārī ietrāpījās Normunds Jakušonoks. Tur arī satikuši Aināru Virgu. „Pienācām viņam klāt un pajautājām, vai varētu ar viņu kopā sarīkot koncertu. Viņš piekrita! Laikam jau bija dzirdējis mūsu mūziku, zināja, ko mēs varam,” stāsta Jānis. Abi ar Gunāru uzņēmušies organizēt Liepājā kopprojekta koncertu un ar Krāslavas novada domes finansiālu atbalstu ierakstījuši to DVD.  

Visu rakstu lasiet 23. septembra numurā.