„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 16. aprīlis
Otrdiena
Alfs, Bernadeta, Mintauts
+5.3 °C
apmācies

Darbs ir, bet žēloties ir bezjēdzīgi

Skaidrojot ceļu līdz mājām, Ivans Artimovičs no Demenes pagasta teica, ka viesus no „Latgales Laika” sagaidīšot vīrs ar bārdu, bet „meitenes” varēs redzēt, aizbraucot uz plašām ganībām turpat kaimiņos. Viņš dzīvo pavisam tuvu Lietuvas robežai, kur uzstādīta „Saules zīme”.

Bioloģiskās saimniecības „Veras” īpašnieks Ivans Artimovičs par „meitenēm” sauc gaļas šķirņu govis. Jau vairākus gadus gaļas lopkopība ir viņa pamatnodarbošanās. Pirms satikt viešņu, Ivans paspēja pieņemt govs dzemdības, savelt vairākus siena ruļļus un paveikt vēl neskaitāmus ikdienas darbus, bez kuriem nav iespējams saskaņots darbs zemnieku saimniecībā.

Goda vietā Ivans glabā Daugavpils novada un Demenes pagasta pārvaldes Pateicības rakstus par dalību  konkursos „Saimnieks”, viņš piedalās arī šogad un jau uzņēmis konkursa komisiju. Ivanam ir, ko parādīt, jo visa lielā saimniecība balstās uz viņa pleciem. I. Artimovičs saka, ka dzīvē viņam palīdz tēva gudrība, viņa pamācības Ivans apguvis jau bērnībā un vienmēr tās ievēro. „Tēvs teica: ja esi kaut ko paveicis paša rokām, lepojies ar to,” saka Ivans un atceras zīmīgu gadījumu. Viņš kopā ar pagalma puikām čiepa zemenes kaimiņu dārzā. Tēvs viņu nebāra, vien pateica – iestādīsim savas zemenes, izaudzēsim tās un kopā apēdīsim. Ivana tēvs izgājis visu karu, līdz pat Berlīnei. Ģimenē Ivans bija pēdējais, vienpadsmitais bērns, pie darba radis kopš pašas bērnības. Pirms vairākiem  gadiem Ivans nolēma saaicināt uz salidojumu visu savu lielo radu saimi. Atbrauca 80 cilvēki, radinieki joprojām ar sirsnību atceras to laiku. Nesen pie viņa ciemojās divi mazbērni, un tagad Ivans gaida, kad viņi atbrauks atkal.

Visu rakstu lasiet 23. augusta numurā.