„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+5.9 °C
apmācies

Lūdz ministrijai saglabāt Kalkūnes bērnu namu

Daugavpils novada domes deputāti 17. augustā ārkārtas sēdē vienbalsīgi pieņēma lēmumu par valsts sociālās aprūpes centra (VSAC) „Latgale” filiāles „Kalkūni” jeb tautā sauktā Kalkūnes bērnu nama saglabāšanu.

Lēmumā teikts, ka pašvaldība lūdz labklājības ministram atcelt 12. maija rīkojumu, kas paredz filiāles „Kalkūni” darbības izbeigšanu 2019. gadā, un saglabāt filiāli, paplašinot sniegto pakalpojumu klāstu personām ar garīgās attīstības vai smagiem funkcionāliem traucējumiem.

„Novada dome pieņēma lēmumu par filiāles „Kalkūni” saglabāšanu, jo tur uzturas un strādā mūsu novada iedzīvotāji. Mēs joprojām gaidām ierodamies labklājības ministru Jāni Reiru , lai iepazīstinātu ar filiāli un runātu par tās saglabāšanu,” teica J. Jalinska. Jāpiebilst, ka ministra vizīte bija plānota augusta sākumā, tomēr J.Reirs joprojām nav atradis iespēju ierasties un izvērtēt situāciju.

 Visu rakstu lasiet 19. augusta numurā.