„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 18. aprīlis
Ceturtdiena
Jadviga, Laura
+1.6 °C
daži mākoņi

Visi kopā palīdzēsim Jurijam!

Vecsalienas pagasta iedzīvotājs Jurijs Bērziņš turpina cīņu ar slimību, kura viņu piemeklēja gada sākumā. „Latgales Laiks” jau ziņoja saviem lasītājiem, ka viņam konstatēts ādas vēzis, ir izredzes izārstēties, un visi kopā mēs varam viņam palīdzēt.

Jurijam ir tikai 42 gadi, pirms divdesmit gadiem viņš kopā ar ģimeni pārcēlās uz Daugavpils novadu, lai saimniekotu vecajā vectēva mājā, apstrādātu laukus, audzētu lopus. Šeit piedzima viņa bērni – meita, kura rudenī mācīsies Daugavpils Valsts poļu ģimnāzijas 11. klasē, un dēls, kurš jau pabeidzis Salienas vidusskolu. Ģimene ir viņa galvenais palīgs, īpaši saspringtajā vasaras periodā, kad jānovāc raža un labība. Jurijs nedrīkst atrasties saulē.

Ziemā, kad tika diagnosticēta slimība, Jurijam nekavējoties veica operāciju un viņam ir cerība uz labvēlīgu iznākumu. Ārstu konsīlijs nolēma ārstēt vīrieti ar jaunāko preparātu „Vemurafenib”, taču tas ir ļoti dārgs.

Daugavpils novada Sociālā dienesta vadītāja Anna Jegorova pastāstīja jaunāko informāciju par Jurija veselības stāvokli. Katru mēnesi viņam jādzer zāles, četri to iepakojumi maksā 9380 eiro (viens iepakojums maksā 2345 eiro). Pirmajā mēnesī ģimene pastāvīgi savāca līdzekļus un nopirka medikamentus. Vēršoties ar lūgumu Nacionālajā veselības dienestā (NVD), ģimene uzzināja, ka struktūra palīdzēs viņiem, piešķirot 14 000 eiro, taču tie jāsadala visam gadam, bet nauda vajadzīga katru mēnesi. No viena zāļu iepakojuma cenas NVD sedz 508,4 eiro, pārējo summu – 1836,6 eiro par vienu iepakojumu jeb 7346,4 par četriem ģimenei jāapmaksā pašai. Jurijs jūtas nedaudz labāk, taču spēcīgās iedarbības zālēm ir blaknes.

Ziedojumu vākšanas laikā labdarības organizācijas ziedot.lv kontā palīdzībai Jurijam tika savākti 3800 eiro, Bērziņu personīgajā kontā uzkrāti 1640 eiro, un šīs naudas, kā redzams, nepietiks pat vienam mēnesim. Tāpēc līdzcietīgi cilvēki, kuri vēlas palīdzēt ģimenei, tiek aicināti ziedot Jurijam Bērziņam. Līdzekļus var ieskaitīt Jurija dzīvesbiedres Jevgeņijas kontā

SEB Banka
LV29 UNLA 0050 0240 5662 0
Bērziņa Jevģenija
Pers.kods 181176-12138

Komentāri

20.08.2016 15:36
Dace
Vai konsīlijs piedāvāja Rigvir, kas ir izveidots tieši ādas vēža ārstēšanai un Latvijā ir bez maksas tieši ādas vēža -melanomas slimniekiem? Vai ir garantija, ka jaunākais preparāts būs efektīvāks vai arī kārtējo reizi kāds grib nopelnīt? Par Rigviru tautai nestāsta, no ārstiem recepte ar uzstājību jāizprasa.