„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 27. aprīlis
Sestdiena
Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle
+3.7 °C
skaidrs laiks

Višķu jaunieši atklāja centru

20. jūlijā atklāja Višķu pagasta jauniešu centru. Gan centra vadītājs Jānis Briška, gan Višķu pagasta pārvaldes vadītājs Jānis Proms sacīja, ka ir piepildījies 15 gadus sens sapnis par jauniešu pulcēšanās vietu.

Višķu pagastā nav kultūras nama, taču, Daugavpils novada domei, pārņemot Višķu lauksaimniecības tehnikuma īpašumus, kur darbojas Malnavas koledžas izglītības programmu īstenošanas vieta „Višķi”, brīvajās telpās ir izveidots jauniešu centrs, tiks remontēta arī aktu zāle, kur  notiks Višķu pagasta pasākumi, pastāstīja J. Proms.  

Višķu pagasta jaunieši ir aktīvi un talantīgi, uzsvēra J.Briška. Svētku koncertā dzirdējām Lauru Bicāni, Agati Jermaļonoku, vokāli instrumentālo ansambli „Mažors”, vokālo ansambli „Anima Corde”, kas darbojas pirmo gadu un jau ir izcīnījis I pakāpes diplomu Daugavpils novada un II pakāpes diplomu Latgales skatē. Višķos ir arī deju kolektīvs un titulēti sportisti, sava jauniešu dome, kurā darbojas priekšsēdētājs Sandis Proms, kultūras jautājumu koordinatore Anna Sintija Ivanova, atbildīgais par sporta jautājumiem Jānis Soms un sabiedrisko attiecību koordinatore Laura Lāčauniece. „Mēs izveidojām jauniešu centru, lai radītu un īstenotu idejas, lai augtu gudrībā un prasmēs, lai kļūtu vēl labāki,” teica J. Briška.

Visu rakstu lasiet 29. jūlija numurā.