„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+11.4 °C
daļēji mākoņains

Varēs doties virtuālā pastaigā pa Daugavpili

Latgales centrālā bibliotēka (LCB) īsteno vērienīgu projektu – veido ģimeņu digitālo centru, kurā iesaistījušās arī Preiļu, Utenas un Zarasu bibliotēka.

Daugavpils domes Finanšu komitejas sēdē LCB vadītāja Dzidra Stupāne pastāstīja, ka projekta prioritāte ir novadpētniecība, auditorijas interese par sava reģiona vēsturi. Centrs būs telpa, kurā pie jauniem datoriem interesenti varēs doties virtuālā ceļojumā pa savu novadu, kā arī Augštaitiju Lietuvā. Ekskursijās tiks izmantots bibliotēkas un Daugavpils novadpētniecības un mākslas muzeja sakrātais bagātīgs materiāls.

Projekta izmaksas Daugavpilī ir 105 000 eiro, t. sk. 85% finansē Eiropas Savienības starpreģionu sadarbības programma „Interreg”. Pašvaldības finansējums ir 15% (15 750 eiro), komitejas locekļa atbalstīja dalību šajā projektā.

Projekta ietvaros izstrādās atbilstošu programmnodrošinājumu, apmācīs mentorus, organizēs seminārus bibliotekāriem, izdos bukletu un organizēs pieredzes apmaiņas braucienus. Daugavpilī un Utenā notiks projekta noslēguma konferences.

Bibliotēka pašlaik meklē telpas, kur varētu atvērt digitālo centru.