„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+11.3 °C
apmācies

Pilsēta gaida lauku labumus

Daugavpils iedzīvotāji jau ir ieraduši, ka trešdienās un piektdienās lauksaimnieku vakara tirgū var nopirkt ogas, augļus, dārzeņus, zaļumus un no jūnija - arī mājās sietu sieru.

Daugavpilieši atzīst, ka visa tirgū iegādātā produkcija esot garšīga, arī cena nav augsta. Tikmēr lauksaimnieki, īpaši mājražotāji rosina samazināt maksu ielu tirgošanās nodevām, ko izsniedz Daugavpils dome. Tāpat ir izskanējis ierosinājums rīkot reizi mēnesī vietējo ražotāju gadatirgu, kā tas ir Ilūkstē, Viļānos, citviet. Par lauksaimnieku ideju ieviešanu pilsētā „Latgales Laiks” iztaujāja Daugavpils pilsētas pašvaldības izpilddirektori Ingu Goldbergu.

„Vispirms vēlos pateikties lauksaimniekiem un Daugavpils novada domei, ka viņi otro gadu rīko lauksaimnieku vakara tirgu. Tas ir ļoti populārs. Daugavpilieši katru gadu apmeklē arī Daugavpils novada dienu gadatirgu, kas notiek rudenī. Tāpat vēlos iedrošināt nākt uz pilsētas domi ar jaunām idejām. Runājot par ielu tirdzniecības nodevu, vēl šogad plānojam grozījumus saistošajos noteikumos, tāpēc lauksaimniekiem un Daugavpils novada domei jāiesniedz  priekšlikumi, kā padarīt ielu tirdzniecību saistošāku arī pašiem tirgotājiem,” pastāstīja izpilddirektore.

Visu rakstu lasiet 26. jūlija numurā.