„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+7.2 °C
apmācies

Maļinovā top pirmā slēgtā manēža jātnieku sportam

Zirgu stallī „Pelageja”, kas izveidots Maļinovas pagastā, saimniece Jūlija Ustinova veido jāšanas skolu un pirmo slēgto jāšanas manēžu Latgalē. „Vairākus gadus trenējos Daugavpilī jāšanas sportā, tad aizbraucu uz Vāciju. Kad atgriezos, mūsu ģimene un draugi 2014. gadā iegādājās šo īpašumu. Pēc tam nopirkām zirgus, un šovasar sākušies pirmie treniņi,” stāsta Jūlija.

No Anglijas un Īrijas uz Maļinovu ir atceļojuši tinkeri Tina un Jana, pilnā vārdā Tinkerbella un Adriāna. Turpat, viens otru maigi stumdīdami, rotaļīgi rītu pavada frīzi Ita un Lopa, kas pirms tam dzīvoja Vācijā. Pasēs viņu vārdi ir Itske Fan it Jaachpaad un Lobke de Dergong.

Ar Tinu, Janu, Itu un Lopi, kā arī vēl vienu sporta zirgu Robiku treneris Ļevs Karakovs un instruktore Kristīna Rodionova rīko jāšanas treniņus.

Jūlija izrāda āra manēžu un stāsta, ka palicis izbūvēt tribīnes un turpat uzslietās slēgtās manēžas pamata konstrukcijas pārvērst par pasaules standartiem atbilstošu manēžu. Saimniece uzsver: „Tā būs pirmā slēgtā manēža Latgalē. Manuprāt, mūsu reģions, kas var lepoties ar jāšanas sporta vēsturi, ir pelnījis labu sporta infrastruktūru. Vecāki zvana, piesaka bērnus gan jāšanas nodarbībām, gan vienkārši pavizināties ponijam mugurā. Mūsu jātnieces Karolīna Šostaka un Tatjana Morozova trenējas svētkiem Riebiņos.”

Visu rakstu lasiet 26. jūlija numurā.