„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+9.0 °C
neliels lietus

Daugavpilī darbojas jauna strūklaka

Atpūtas parkā „Esplanāde” sākusi darboties strūklaka. Tās augstums ir 12 metri, diennakts tumšajā laikā tā tiek izgaismota.

Strūklakas ierīkošana parkā bija ieplānota. Pēc skeitparka atklāšanas atpūtas zonā turpinās labiekārtošanas darbi, pašlaik tiek ierīkots bērnu rotaļu laukums. Atšķirībā no citām pilsētas strūklakām, šī atrodas atpūtas zonā, kur daudzi cilvēki peldas. Strūklaku ierīkoja uzņēmums „CKKD”, tā vadītājs Vjačeslavs Krankalns stāsta, ka iekārtas drošība vairākkārt pārbaudīta un tiek garantēta par visiem simts procentiem.

Pagājušajā nedēļā Komunālās saimniecības pārvaldes speciālisti un zinātniskā institūta „Bior” speciālisti kārtējo reizi ņēma ūdens paraugus Daugavpils ūdenstilpju peldvietās. Parka „Esplanāde’ ūdenstilpē var droši peldēties, ūdens atbilst visām prasībām. Pilnīgi droši var peldēties arī abās Lielā Stropu ezera pludmalēs, Mazajā Stropu ezerā, Ruģeļu ūdenskrātuvē, Porohovkā, Stropakā, Šūņu, Plotičku, Zirga un Gubiščes ezerā,

Tika pārbaudīti arī dabiskie dzeramā ūdens avoti Mežciemā, Patversmes ielas rajonā un parkā „Avotiņi”. Kā liecina analīžu rezultāti, visos avotos ūdenim ir laba kvalitāte, to drīkst lietot uzturā.