„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+10.6 °C
apmācies

Lauksaimnieki ir nobažījušies, kā sadalīs ES atbalstu

18. jūlijā ES Lauksaimniecības un zivsaimniecības ministru padomē Briselē Eiropas Komisija (EK) nāca klajā ar priekšlikumu turpmākam atbalsta pasākumu kopumam, tā ietvaros paredzot 500 miljonus eiro ES piena ražotāju finansiālam atbalstam.

Divas trešdaļas no šīs summas jeb 350 miljonus eiro EK priekšlikums paredz sadalīt starp dalībvalstīm kā tiešu finansiālu atbalstu, Latvijai piešķirot 9,76 miljonus eiro. Šis atbalsts būs mērķēts uz saimniecībām, kuru finansiālā situācija ir jo īpaši apdraudēta ilgstoši nelabvēlīgajos tirgus un zemo cenu apstākļos, informē Zemkopības ministrija.

Latgales lauksaimnieki atzīst, ka vēl ir pāragri spriest, vai ES 9,76 milj. eiro atbalsts Latvijas piensaimniekiem, kuri ir nonākuši kritiskā situācijā, būs glābiņš saimniecībām, kas ir cietušas no Krievijas embargo un pienu pārdod par ļoti zemu iepirkuma cenu, jo nav skaidrs, kā valdība šo naudu sadalīs. Tāpat nav zināms, kā izmaksās EK papildus piešķīrumu tiem piensaimniekiem, kuri samazinās piena apjomus.

Visu rakstu lasiet 22. jūlija numurā.