„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+3.9 °C
apmācies

Sakopj Gubiščes ezeru

Tuvojas nobeigumam Gubiščes ezera sakopšana un teritorijas labiekārtošana. Šai ūdenstilpei tautā ir ne visai laba slava, savā ziņā tas attaisno savu nosaukumu, jo savulaik pilnvērtīgais ezers pašlaik ir pamatīgi izsīcis, aizaudzis un atrodas uz izzušanas robežas. Pilsētas pašvaldība cenšas savu iespēju robežās sakārtot ezeru pilsētas ūdenstilpju labiekārtošanas programmas ietvaros.

Ezera teritorijas sakopšana sākās jau Lielajā talkā, 13. un 15. vidusskolas audzēkņi saved kārtībā parku un krastu ik gadu. Pērn ezers ieguva sakoptu veidolu 18. novembra ielas pusē, šeit uzstādīja soliņus, ierīkoja celiņu, krastu attīrīja no niedrēm.

Pašlaik iepirkumu konkursā uzvarējušais uzņēmums „Labiekārtošana D” šeit veic labiekārtošanas darbus, kuru kopējās izmaksas ir 20 000 eiro. Uzņēmums tīra divus krastus – parkā starp abām skolām un no 18. novembra līdz Smilgu ielai. Tiek izsmeltas dūņas un grunts, cik vien to iespējams paveikt ar ekskavatoru, izrautas krūmu un koku saknes. Kopumā iztīrīs pushektāru krasta līnijas, pastāstīja uzņēmuma „Labiekārtošana D” tehniskais direktors Māris Garkuls. Krasta līniju nav paredzēts mainīts. Drīzumā attīrītos krastus apsēs ar zāli.

Visu tekstu lasiet 22. jūlija numurā.