„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+10.2 °C
apmācies

Regīna Neverovska vēlas nodot baznīcas atslēgas jaunajai paaudzei

„Jums noteikti jāuzraksta par Regīnu Neverovsku, kas jau trīsdesmit gadus kalpo Balbinovas Vissvētākās Trīsvienības Romas katoļu baznīcā Indrā,” ar šādu ierosinājumu redakcijā vērsās krāslaviete Janīna Markeviča, kura uzticamo Dieva kalponi Regīnu pazīst kopš jaunības dienām.

Pirms Jāņiem Regīna Neverovska svinēs 85 gadu jubileju. Visdrīzāk šajā dienā nevis pati saņems dāvanas, bet nesīs ziedus no savas puķu dobes uz baznīcu, kas atrodas turpat iepretim sirmgalves mājai. Dievnams ir visa viņas dzīve.

Baznīcā viņa zina katru stūrīti un puteklīti, ko ik nedēļu pārslauka. Vecās kumodēs ir savirknēti sniegbalti izmazgāti un izgludināti baznīckunga liturģiskie tērpi, galdauti un izšūstītas salvetes. Bet kādā kambarī skapī ir sakārti tērpi procesiju gājienam. Jaunākos nesen sagādājusi Indras pagasta pārvalde, stāsta sirmgalve un uzmet sev uz pleciem kādu apmetni. Diemžēl arvien mazāk kļūstot procesijas dalībnieku, kas tos vilktu mugurā. Jaunatne vairs nevēlas iet procesijās, arī cilvēku pagastā kļūstot arvien mazāk.

Visu rakstu lasiet 22. jūnija numurā.