„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+9.2 °C
apmācies

Pētera Martinsona daiļradi var baudīt pat naktī

Daugavpils Marko Rotko mākslas centrs turpina izcilā keramiķa un mākslinieka Pētera Martinsona 85. dzimšanas dienas atceres pasākumus ar virkni mākslas notikumu mākslinieka dzimtajā pilsētā Daugavpilī un citviet Latvijā.

Tuvojoties Pēterdienai, kura arī šogad solās būt piesātināta ar interesantiem keramikas pasākumiem, 16. jūnijā viesnīcā „Park Hotel Latgola” tika atklāta mākslinieka tušas zīmējumu izstāde „Pēteris Martinsons. Zīmējumi porcelānam”, kas daugavpiliešiem un pilsētas viesiem būs apskatāma līdz 10. septembrim, stāstot par izcilām mākslas vērtībām, kuru aizsākums meklējams Daugavpilī. Ar šo izstādi tiek aizsākta I Starptautiskās Latvijas keramikas biennāles programma.

Viesnīcas „Park Hotel Latgola” direktore Ruta Priede ar lepnumu atzina, ka pirmo reizi pēc ilgāka pārtraukuma viesnīcas telpās tiek atklāta tāda ievērojama mākslinieka darbu izstāde, kas pašu viesnīcas vestibilu izceļot ar līniju tīrību,  turklāt tā būs apskatāma 24 stundas diennaktī. „Ja kādam naktī nenāk miegs, var droši nākt baudīt Pētera Martinsona daiļradi,” jautri teica viesnīcas direktore.

Visu rakstu lasiet 22. jūnija numurā.