„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 27. aprīlis
Sestdiena
Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle
+3.7 °C
skaidrs laiks

Grīvas absolventiem nākotnes plāni ir skaidri

Aizvadītajās brīvdienās savai vidusskolai ardievas teica J. Raiņa Daugavpils 6. vidusskolas 12. klases audzēkņi. Absolventi saka, ka viņi jūtot īpašu atbildību, jo pārstāv vienīgo Daugavas kreisā krasta skolu Daugavpilī.

12.a klases audzinātājs Nikolajs Gorjačovs šeit strādā jau sen un atceras, ka vēl pirms dažiem gadiem Grīvas skolā, kura pērn atzīmēja 140 gadu jubileju, bija vairākas 12. klases, bet, diemžēl, demogrāfiskā situācija nav tik laba, kā gribētos, turklāt šāda tendence ir daudzās Latvijas skolās. „Grīvai ir sava mentalitāte, sava gaisotne, tas jūtams arī bērnos,” pedagogs stāsta par saviem novērojumiem. Grīvas skolā ir maz „pilsētas” skolēnu, galvenokārt šeit mācās Grīvas, Nīderkunu, Kalkūnu un Judovkas bērni. Arī daudzu audzēkņu vecāki ir mācījušies šajā skolā.

Pirms svinīgā pasākuma absolventi acīmredzami uztraucās, puiši saraustīja žaketes, bet meitenes kritiski pētīja savus tērpus, pielaboja frizūras. Klases audzinātājs saka, ka viņa audzēkņi esot perspektīvi studenti, daudzi vairākkārt ir piedalījušies dažāda līmeņa olimpiādēs un konkursos. „Klase bija stipra, saliedēta, bērni interesējās par mācībām, sportu un radošo darbību. Mēs ievērojām tradīciju – katru piektdienu kopā spēlējām volejbolu,” saka skolotājs, kurš šos skolēnus audzināja kopš devītās klases.

Vairākums absolventu jau ir tikuši skaidrībā par nākotnes plāniem.

Visu rakstu lasiet 17. jūnija numurā.