„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+11.5 °C
apmācies

Gaisā jābūt īpaši piesardzīgiem

Grīvas lidlaukā 4. maijā, nokrītot aptuveni no 20 metru augstuma, gāja bojā deltaplanierists. Lai gan pilotu paspēja nogādāt slimnīcā, viņa dzīvību glābt neizdevās. Aiz policijas sausās statistikas slēpjas ģimenes traģēdija, savukārt kolēģus māc smagas domas – kas tika darīts nepareizi? Debesis kļūdas nepiedod – sarunās to uzsvēra visi aviācijas speciālisti.

Pēc avārijas Grīvā uzreiz atausa atmiņā 2010. gads, kad aizgāja bojā režisors Kristaps Streičs. Katrs nelaimes gadījums gaisā uzreiz piesaista uzmanību. Autoavārijas, kuras notiek ik dienu, mēs uztveram mierīgāk.

Latvijā darbojas Transporta nelaimes gadījumu un incidentu izmeklēšanas birojs, kura kompetencē ir katras avārijas izmeklēšana. Šajā procesā tiek izpētīti avārijas apstākļi, izveidots detalizēts avārijas vietas plāns, kā arī notikumu secība. Kad šis darbs ir paveikts, tiek publicēts slēdziens, kurā fiksēti iemesli, kas izraisījuši nelaimes gadījumu.

Sākoties vasarai un iestājoties labiem laika apstākļiem, kādam gribas pakutināt nervus un palūkoties uz pilsētu no putna lidojuma vai arī lekt ar izpletni. Kā pret drošību izturas Daugavpilī, „Latgales Laiks” jautāja izpletņlēcēju kluba „Disks” valdes loceklim Jevgeņijam Vladimirovam un paraplanierisma kluba „Ultra” pārstāvim Sergejam Samuilovam.

Visu rakstu lasiet 3. jūnija numurā.