„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 24. aprīlis
Trešdiena
Nameda, Ritvaldis, Visvaldis
+6.3 °C
apmācies

Judovkā ierīkos ūdensvadu

Uzņēmums „Daugavpils ūdens” nodrošinājies ar pašvaldības atbalstu, lai varētu paņemt kredītu Valsts kasē uz 20 gadiem un šos līdzekļus ieguldīt ūdensvada un kanalizācijas sistēmas izbūvē Judovkā. Lēmumu pieņēma Finanšu komitejas locekļi, šonedēļ jautājumu apspriedīs domes sēdē.

Kredīta summa būs 2 miljoni 317 tūkstoši eiro, pārējo naudu plānots saņemt no Kohēzijas fonda. Projekta kopējās izmaksas būs nedaudz mazāk par 5 miljoniem eiro (bez PVN), informēja uzņēmuma vadītājs Ģirts Kolendo.

Vērienīgais projekts būs turpinājums programmai, kurā privātsektora iedzīvotājiem tiek nodrošināta iespēja pieslēgties centralizētajai ūdensapgādes un kanalizācijas sistēmai, tamlīdzīgi būvdarbi nesen tika veikti Grīvā. Tagad iedzīvotāji, kuri vēlas pieslēgties ūdensvadam, saņems būtisku pašvaldības atbalstu, lai pieslēgtu ūdensapgādi un kanalizāciju savai mājai.