„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 18. aprīlis
Ceturtdiena
Jadviga, Laura
+9.8 °C
daļēji mākoņains

Ja stipri gribēsim, piemineklis Latvijas simtgadei būs

Daugavpils domē 20. maijā notika Latvijas simtgades pieminekļa meta "Saule" prezentācija, kurā ieceres autori izklāstīja, kāds izskatīsies piemineklis, kā iekļausies pilsētvidē un ko simbolizēs tā daļas. Prezentācijā uzstājās tēlnieks Ojārs Feldbergs, arhitekts Sergejs Ņikiforovs un mākslinieks Jānis Mitrēvics.

Par pieminekļa ideju un nozīmi klātesošajiem neskaidrību nebija. Daugavpils domes deputāts Aivars Broks uzdeva jautājumu, kas interesē visiem – kad sāks realizēt šo projektu? Nebija neviena, kas spētu sniegt atbildi. Pieminekļa metu žūrijas komisijas locekle, domes izpilddirektore Inga Goldberga atgādināja, ka Latvijas simtgades pieminekli ir iecerējusi biedrība „Latvijai 100”, kurā dome ir tikai viens no dibinātājiem. „Tas ir visas sabiedrības, nevis pašvaldības projekts,” viņa teica. Pilsētas pašvaldība vēl neesot apsvērusi, cik līdzekļu varētu ieguldīt pieminekļa projektā.

Biedrības „Latvijai 100” pārstāve, Daugavpils Latviešu biedrības valdes priekšsēdētāja Genovefa Barkovska atzīmēja, ka ir jāsāk sabiedrības mobilizācija ziedojumu vākšanai. „Arī pirmskara Latviešu biedrība nedomāja, ka uzcels Vienības namu, tas viņiem šķita nereāls sapnis. Mēs ceram uz visas Latvijas atbalstu, jo viena Daugavpils to nepavilks. Ja paši stipri gribēsim, piemineklis būs, neko citu pašlaik pateikt nevaru”, teica G.Barkovska.

Visu rakstu lasiet 24. maija numurā.