„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+10.9 °C
apmācies

Izglītības ministrija sola celt pedagogiem algas

No 1. septembra plānots ieviest Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) izstrādāto pedagogu atalgojuma jauno modeli, kas paredz skolotājiem saņemt darba samaksas pieaugumu atkarībā no darba slodzes, kvalifikācijas un citiem kritērijiem, plašākas tiesības atalgojuma noteikšanā būs skolas direktoram, skaidro izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis.

Pašlaik minimālais atalgojums vispārizglītojošo skolu pedagogiem ir 420 eiro par likmi, bet pēc reformas turpmāk minimālā alga par vienu likmi būs 680 eiro jeb par 62% vairāk.

Daugavpils novada Izglītības pārvaldes vadītāja Irēna Bulaša domā, ka vismaz novada skolās situācija īpaši nemainīsies. Kā plusu I. Bulaša min to, ka turpmāk skolu administrācijai tikšot dotas lielākas pilnvaras, piemēram, lemjot par piemaksām pedagogiem par burtnīcu labošanu, individuālajām konsultācijām u.c. Taču mīnusu pagaidām izskatās vairāk. Viņa atzīst, ka novada skolās solītā piemaksa 200 eiro apmērā nebūs reāla, drīzāk šie līdzekļi tiks ieguldīti, lai nodrošinātu mācību procesu esošajā līmenī.

Visu rakstu lasiet 3. maija numurā.