„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+6.1 °C
apmācies

„Rudzupuķēs” tagad cep maizi

„Esmu jaunā māmiņa, tāpēc veselīga pārtika mazulim man ir aktuāla problēma, un, domājot, ar ko nodarboties, sakrita man svarīgas vērtības. Tas ir interesanti gan man pašai, gan noderīgi cilvēkiem. Rezultātā tika pieņemts lēmums, un nu jau vairākus mēnešus mēs cepam bezrauga maizi,” savu motivāciju skaidro Inga Čazova.

Jaunā uzņēmēja desmit gadus nostrādāja Lielbritānijā, bet tad nolēma kopā ar ģimeni atgriezties dzimtajā Daugavpilī un jau pusgadu apgūst jaunu jomu.

Jaunā ceptuve atrodas Sventē, bijušā viesu nama „Rudzupuķes” vietā. Aptuveni trīs gadus objekts stāvēja tukšs, bija izlikts pārdošanai, bet tagad tajā atgriezusies dzīvība. „Sākotnēji radās ideja izveidot ražotni, kas nestu labumu cilvēkiem. Meklējām vietu, tā sagadījās, ka atradām šo ēku, kuru tobrīd pārdeva. Mūs viss apmierināja, stājāmies pie darba, un pusgada laikā izdevās īstenot iecerēto. Veicām remontu, izvēlējāmies un nopirkām iekārtas, atradās cepēju un februāra vidū sākām strādāt. Daudzi jau ir novērtējuši mūsu produkciju un ir apmierināti,” stāsta Inga.

Visu rakstu lasiet 29. aprīļa numurā.