„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 24. aprīlis
Trešdiena
Nameda, Ritvaldis, Visvaldis
+2.2 °C
daļēji mākoņains

Ažiotāža par pierakstīšanos pie speciālistiem ir norimusi

Pirmdienas rīts Daugavpils Reģionālās slimnīcas Centra poliklīnikas apmeklētājiem un arī pašiem darbiniekiem bija nepatīkamu pārsteigumu pilns. Jau pirms pulksten 6.00 poliklīnikā izveidojās milzīga rinda pacientu, kuri steidza pierakstīties pie dažādiem speciālistiem. Šāda situācija bija vērojama ilgus gadus, līdz 2014. gadā poliklīnikā beidzot pieraksta jautājums tika sakārtots, ieviešot jauno informācijas sistēmu „Ārsta birojs”.

Poliklīnikas vadītāja Aina Maskalāne skaidro, ka šādai ažiotāžai pamatā, iespējams, esot šā gada medicīnas finansēšanas problēmas kopumā. Parasti jau gada sākumā visas ārstniecības iestādes parakstīja līgumus ar Nacionālo Veselības dienestu par valsts piešķirto finansējumu, tostarp arī Centra poliklīnika, kurai tādejādi bija zināms pacientiem sniedzamo pakalpojumu apjoms. Turpretī šogad līgumi sākotnēji bija parakstīti tikai uz četriem mēnešiem, tāpēc poliklīnika veica pacientu pierakstīšanu tikai uz pirmo pusgadu. „Mēs nezinājām, kāds būs finansējums, tāpēc pierakstu uz otro pusgadu apturējām, bet pacientus lūdzām zvanīt aprīļa beigās. Šobrīd līgums ir parakstīts uz visu gadu un pieraksts uz otro pusgadu atsākts, taču nebijām gaidījuši šādu ažiotāžu,” atzīst iestādes vadītāja.

Visu rakstu lasiet 29. aprīļa numurā.