„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+1.6 °C
apmācies

„Augšdaugavā” atgādinās cīņas pret Daugavpils HES nozīmīgumu

22. maijā dabas parkā „Daugavas loki” Naujenes pagastā notiks Starptautiskais tautas mākslas festivāls „Augšdaugava2016”. Rīkotāji uzsvērs cīņas pret Daugavpils HES būvniecību nozīmīgumu Latvijas valsts atdzimšanā.

Tieši šogad svinam 30 gadus Daiņa Īvāna un Artūra Snipa rakstu sērijai „Par Daugavas likteni domājot”, kas izraisīja sabiedrības kustību pret hidroelektrostacijas būvniecību Daugavpils pievārtē. Ja HES projekts būtu īstenots, tad Dabas parka „Daugavas loki” lielākā un ainaviskākā daļa atrastos zem ūdens.

Festivāls sāksies ar Svēto Misi Spruktu katoļu baznīcā un piemiņas brīdi Markovas kapsētā, pēc tam izskanēs dienas koncerti un lielkoncerts „Smelies iedvesmu Augšdaugavā”. Pirmo reizi Daugavas krastā būs izstādīti Latgales fotogrāfa Igora Pliča lielformāta darbi. Darbosies amatnieku un mājražotāju tirdziņš. Pēc restaurācijas durvis vērs Slutišķu ciems, kur notiks radošās darbnīcas, koncerti. Tāpat arī demonstrēs LTV filmu „Viens ciems. Visa Latvija. Slutišķi”. Pasākuma apmeklētājus uzrunās gan filmas autori, gan ciema iedzīvotāji. Būs padomāts par sporta aktivitātēm, tostarp spiningošanu, bērnu un skolēnu izglītojošiem pasākumiem.