„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+6.1 °C
apmācies

Pēc nedēļas notiks Lielā talka

13. aprīlī Daugavpils domes Komunālās saimniecības pārvalde sāks pieņemt iesniegumus dalībai Lielajā talkā, kura šogad notiks 23. aprīlī.

Visi, kuri vēlas piedalīties talkā, var izvēlēties sakopjamo teritoriju un saņemt atkritumu maisus. Savukārt, ja teritorija uzkopšanai vēl nav izvēlēta, pārvaldes speciālisti pateiks, kura teritorija jāsakopj, jo tādu ir daudz. Katru gadu pavasarī paveras nepievilcīgi skati – atkritumu kalni ūdenstilpju krastos, ceļmalās un mežmalās, pamestu ēku teritorijās un nereti – arī biezi apdzīvotos mikrorajonos.

Iestājoties pavasarim, pārvalde aicināja Daugavpils iedzīvotājus paziņot vietas, kur atrodas stihiskas izgāztuves, kā arī sūtīt fotogrāfijas, un pilsētnieki aktīvi atsaucās. Komunālās saimniecības pārvaldes vides inženieris Kaspars Laizāns pastāstīja „Latgales Laikam”, ka speciālisti neilgā laikā jau savākuši 145 kubikmetrus atkritumu. Lūk, tikai dažas vietas, kur bija ierīkotas stihiskas izgāztuves: Plūdu un Vālodzes ielas (Grīva), Jātnieku un Mendeļejeva (ķīmiķu mikrorajons), Jātnieku un Pumpura (Jaunbūve) krustojums, Meļņičkas upes krasts (Ruģeļi), Fabrikas iela Gajokā, Parka iela Mežciemā, Tukuma iela 72, Valmieras iela utt. Cilvēki, absolūti nerūpējoties par vidi un citu cilvēku drošību, izmet ne tikai sadzīves, ēdamus atkritumus, bet veselus maisus ar tukšām stikla pudelēm, dažkārt tiek izmesti ledusskapji, televizori, automašīnu fragmenti. Pieķert nevīžīgos iedzīvotājus brīdī, kad viņi izmet atkritumus tam neparedzētās vietās, ir grūti, daudzu pamanījušies braukt diennakts tumšajā laikā. „Acīmredzot, lai gan ir automašīna, cilvēkiem ir grūti atbraukt uz atkritumu šķirošanas laukumu Liginišķos, kur bez maksas var atstāt atkritumus,” secina K. Laizāns.