„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+10.2 °C
apmācies

Topošajiem mediķiem Daugavpils šķiet pievilcīga

Daugavpils reģionālā slimnīca pirmo reizi uzņēma tik daudz ilgi gaidītu ciemiņu – 35 medicīnas studenti no Rīgas Stradiņa universitātes un Latvijas Universitātes vēlējās atbraukt uz šejieni.

Jaunieši – 3.—6 kursa studenti no visas Latvijas atbrauca, lai iepazītos ar slimnīcas darbu, tās struktūru, aprīkojumu un darba apstākļiem. Iespējams, tieši Daugavpils būs pirmais pakāpiens viņu karjerā, un tad, pēc kāda laika, pilsētā vairs nebūs tik ļoti jūtams mediķu trūkums. Daudzi studenti Daugavpilī bija pirmo reizi, viņus interesēja viss, piemēram, meitene no Rīgas pievērsa uzmanību iestādes atrašanās vietai un jautāja, kā ērtāk šeit nokļūt ar sabiedrisko transportu.

DRS valdes loceklis Reinis Joksts sagaidīja delegāciju kopā ar slimnīcas nodaļu vadītājiem, kuri pēc tam organizēja viesiem ekskursiju. Nozīmīgi ir tas, ka studenti atbrauca brīvdienā, -- savu brīvo laiku, kura studentiem ir maz, viņi nolēma pavadīt lietderīgi. R. Joksts pastāstīja studentiem, ka Daugavpils slimnīca ir lielākā Latvijā ārpus Rīgas. Iestādei ir dažādas struktūras pilsētā, tā ir kapitālsabiedrība, kurā 90% daļu pieder Daugavpils pašvaldībai, 7% -- Daugavpils novada domei un 3% -- Ilūkstes novada domei. Potenciālos DRS darbiniekus uzrunāja pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks Jānis Dukšinskis, kurš pastāstīja par priekšrocībām, dzīvojot un strādājot Daugavpilī, kā arī kultūras, atpūtas un tūrisma iespējām. Viņš atzīmēja, ka pašvaldība īsteno topošo ārstu atbalsta programmu trijos virzienos. Pirmkārt, medicīnas studentiem tiek maksāta ikmēneša stipendija 220 eiro, ja viņi pēc rezidentūras beigām vismaz piecus gadus nostrādās Daugavpilī, otrkārt, jaunajiem ārstiem no citiem reģioniem Daugavpilī var tikt piešķirts dienesta dzīvoklis (ja ir ģimene un bērns, var tikt sniegta palīdzība bērna iekārtošanai bērnudārzā). No 2016. gada pašvaldība apmaksās studijas maksas rezidentūrā tiem jaunajiem mediķiem, kuru specialitāte ir ļoti vajadzīga Daugavpilī. DRS un slimnīcas nodaļu vadība veltī lielas pūles jaunu speciālistu piesaistīšanai pilsētai, piemēram, regulāri piedaloties karjeras dienās Rīgas augstskolās.

Visu rakstu lasiet 9. februāra numurā.