„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+1.6 °C
apmācies

Palīdzēsim Aleksandram nostāties uz kājām!

Daugavpilietim Aleksandram Ļeonovam, kuru pazīst daudzi spīdveja cienītāji, ir nepieciešama palīdzība. Sezonas laikā viņš strādā par starta tiesnesi, bet Aleksandra pamatdarbs ir uzņēmumā „Latvijas autoceļu uzturētājs” – viņš strādā par autovadītāju. 4. janvārī Aleksandrs iekļuva avārijā. Viņš jau bija beidzis darbu ar sniega tīrītāju, kad tajā pašā virzienā braucošs kravas auto ietriecās Aleksandra vadītajā transportlīdzeklī.

Kravas automašīnas šoferis nav cietis, bet Aleksandram ir smagas traumas. Slimnīcā konstatēti iegurņa kaula, labās potītes lūzums, mugurkaula bojājumi un sasitumi. Par laimi, iekšējie orgāni nav cietuši.

A.Ļeonovs ārstējās traumatoloģijas nodaļā, 29. janvārī bija paredzēts viņu izrakstīt, bet Aleksandra stāvoklis pasliktinājās. Kājā izveidojies trombi. Viens no tiem atrāvās un nokļuva plaušās. Aleksandru pārveda uz kardioloģijas nodaļu. Izmeklēšanā kājā tika konstatēti vēl vairāki trombi. Ārsti nozīmēja asinis šķidrinošus medikamentus.

Aleksandra māte ļoti uztraucas par dēla stāvokli. Par Daugavpils ārstu kompetenci viņa nešaubās. Aleksandra tuvinieki zvanīja uz Rīgas Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcu, konsultējās, tika nolemts Aleksandru nepārvest, jo pastāv risks, ka ceļā viņa veselības stāvoklis var pasliktināties. Turklāt ārstēšana Rīgā neatšķirsies no procedūrām, kādas tiek veiktas Daugavpilī.

Aleksandrs ir vienīgais dēls, māte neatiet no viņa ne soli. Pašlaik neviens no viņiem nevar strādāt. Naudas jau nepietiek elementārām lietām, lai nodrošinātu pienācīgu aprūpi un ārstēšanu.

Pašlaik Aleksandram ļoti ir vajadzīga palīdzība, kuru viņš nekad nav atteicis citiem. Darba devējs ir nodrošinājis darbiniekiem veselības apdrošināšanu, bet Aleksandram ir jāārstējas, kā arī ir gaidāma ilgstoša rehabilitācija.

Atbalstīsim Aleksandru šajā smagajā brīdi!

Jūs varat pārskaitīt līdzekļus uz Aleksandra mātes kontu:

LV90HABA0551040823563, Tamāra Ļeonova 030658–10244