„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 27. aprīlis
Sestdiena
Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle
+4.7 °C
skaidrs laiks

Andrejs Osokins: „Nevajag baidīties”

11. februārī Rīgā noslēgsies slavenā Latvijas pianista Andreja Osokina un dziedātājas, pianistes Katrīnas Gupalo koncertprogramma „100 gadi ar Piafu”, ar kuru mākslinieki uzstājās Latvijas pilsētās. Daugavpilī duets viesojās 20. janvārī, dodot iespēju klausītājiem izbaudīt XX gadsimta 40.—50. gadu Francijas gaisotni, kad dzīvoja leģendārā franču dziedātāja. „Parīzes zvirbulēns” – tā dēvēja trauslo, mazā auguma dziedātāju, kurai bija spēcīgas un neparastas balss īpašniece.

Neordinārā programma ir Andreja un Katrīnas pirmais kopīgais projekts, kas ne tikai izdzēsīs robežas starp mūzikas žanriem, bet arī klasisko koncertu pārvērtīs teatrālā priekšnesumā – tā tika raksturota dueta koncertprogramma, un skatītāji tiešām redzēja nevis vienkāršu koncertu, bet muzikālu drāmu ar izteiksmīgiem žestiem un skatieniem, kuri daiļrunīgāk par vārdiem stāsta par vīrieša un sievietes jūtām.

Andrejs Osokins ir jauns un talantīgs pianists, Latvijas mūziķu dinastijas turpinātājs, daudzu prestižu balvu īpašnieks. Andrejs profesionālo izglītību ieguva Emīla Dārziņa mūzikas vidusskolā, sava tēva, izcilā pianista Sergeja Osokina klavieru klasē. Pēc tam – studijas Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā, Londonas Karaliskajā Mūzikas akadēmijā. Latvijas Lielās Mūzikas balvas (2008) ieguvējs nominācijā „Gada debija”, Londonas starptautiskajā pianistu konkursa (2009) un Karalienes Elizabetes starptautiskā pianistu konkursā Briselē (2010) laureāts – tie ir tikai daži talantīgā mūziķa tituli. Viņš uzstājas slavenās koncertzālēs Eiropā un pasaulē, muzicē kopā ar Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri, Beļģijas Nacionālo orķestri, Londonas filharmonijas orķestri. Nesen Andrejs pirmo reizi uzstājās kopā ar savu tēvu un brāli Georgiju. „Mans ceļš – kļūt par pianistu, jau bija noteikts” smaidot saka Andrejs.

Visu rakstu lasiet 5. februāra numurā.